Tips för en härlig sommar!

Vi vill önska alla hemsidans besökare en riktigt härlig sommar. Sola, bada och lata er och när ni har tröttnat på det så har vi några tips på saker att göra. Ta fram almanackan och pricka för, vi lovar att här finns några riktiga godbitar som du inte vill missa.

1 juli. Loppmarknad och auktion i Blacksta skola. En av de största loppmarknaderna i Sörmland, med massor av prylar och ”fynd”. Du kan börja gå runt och titta på prylarna redan vid 10-tiden, men försäljningen startar först klockan 12. Kaffe och korvförsäljning finns på området. Arrangörer är Vadsbro-Blacksta Scoutkår.

1 juli. Live & Jive! Rockabillyfestival vid Ökna magasin i Dunker. Sveriges största Rockabilly festival med massor av häftiga bilar, kläder, frisyrer och band som spelar härlig 50-talsmusik. Det är en upplevelse att bara gå omkring och kolla på bilar och insupa stämningen. Klara artister är bland andra Los Plantronics, Wacos, The Go Getters och Flatbroke trio.

1-2 juli. Vikingafestivalen i Stallarholmen. Stallarholmen är en gammal vikingabygd. På den tiden gav Mälarens sjösystem möjlighet till goda kommunikationer. Vattenståndet var då betydligt högre, och Selaövikingarna kunde nå hela den då kända världen med sina fartyg. Här finns mängder av runstenar, gravfält och annat som minner om den tiden. Varje år ordnas en vikingafestival och hela festivalområdet är en enda stor händelse, med kämpar, gycklare, hantverkare, teater, spel och lekar. I viken ligger vikingaskeppen sida vid sida – Himingläva, Regin, Stefnir, Blanka och Tälja. För mer information, besök deras hemsida på http://www.stallarholmensvikingar.se/

13-15 juli. Visfestivalen i Västervik är väl värd ett besök. Bland artisterna märks till exempel CajsaStina Åkerström, Staffan Hellstrand, Sofia Karlsson och Kjell Höglund. För mer information, besök deras hemsida på http://www.visfestivalen.se/

14 juli – 6 augusti. Julitafestivalen är en internationell kammarmusikfestival. Det är 13 året som festivalen anordnas i den fantastiska slottsmiljön vid sjön Öljaren. Under åren har många internationella storheter spelat på festivalen som även i år är väl värd ett besök. Se programmet på festivalens hemsida http://www.julitafestivalen.nu/

18-22 juli. Stockholms Jazz och Blues festival på skeppsholmen. Bland artisterna märks Kanye West, Lisa Miskovsky, Eva Dahlgren, Moneybrother, Bo Kaspers orkester och Petter. För mer information, besök hemsidan på adress http://www.stockholmjazz.com/

20-23 juli. Riddardagarna i Mariefred. Medeltida marknad som bland annat bjuder på en medeltidsby med hantverkare, kämpar, bågskyttar. Mycket barnaktiviteter, t.ex. riddarskola för barnen och sagostunder. Mycket ”prova själv”, du kan t.ex. prova rustningar, leka tornerspel, testa yxkastning och pilbågsskytte. Och sedan kan du också titta på ett medeltida tornerspel. För ytterligare information, besök hemsidan http://www.riddardagarnaimariefred.se/

21 juli – 5 augusti. Kolhusteatern sätter upp Blodsbröder, en komisk, dramatisk och gripande musikal. Den handlar om ett tvillingpar som växer upp under helt olika omständigheter och utan vetskap om att de är bröder. De blir bästa vänner. Deras mödrar försöker hindra deras vänskap, men misslyckas. Handlingen skruvas upp och går mot en dramatisk upplösning. Pjäsen spelas inte varje dag. Biljettpris 160:- och för barn 7-15 kostar det 80:-. För mer information, besök kolhusteaterns hemsida på http://www.kolhusteatern.se/

28-30 juli. Malmamarken som är Sörmlands största marknad, firar 30 år. Brukar vara mycket välbesökt, med omkring 80 000 besökare under de tre marknadsdagarna. Stort nöjesfält, 300 knallar, restauranger, artister! Artister är fredag Da Buzz, lördag Roland Cedermark, Aja Baja Band (barnartist) och söndag Lasse Berghagen Show!

2 augusti. Laleh och Stefan Sundström på Skansen. I sommar ger sig Laleh ut på vägarna tillsammans med Stefan Sundström som förband.På mycket kort tid har Laleh kommit att bli en av Sveriges mest framgångsrika artister. Hon slog igenom i början av förra året med sitt självbetitlade debutalbum och singeln Live Tomorrow . Hon belönades i år med tre Grammis i kategorierna Årets artist , Årets nykomling och Årets producent. Hon vann också kategorierna Årets nykomling och Årets kvinnliga artist på prestigefyllda P3 Guldgalan. Biljetterna kostar 250 kronor och bokas genom http://www1.ticnet.se

5 augusti. Visfestival på Djulö i Katrineholm. Klara artister är bland andra Mikael Wiehe, Marie Selander och James Holingworth. Mer information på hemsidan http://www.visfestival.nu/

13 augusti. Vänsterpartiets riks-valupptakt i Vackerby hage i Gnesta. Lasse Ohly håller sitt traditionella sommartal. Det blir en familjefest med en blandning av kultur och politik. Bland artisterna märks trubaduren Lars Demian och Kajsa Grytt. Dessutom blir det femkamp för vuxna och ansiktsmålning, ponnyridning och andra barnaktiviteter. Alltihop börjar vid klockan 12. Ta med hela familjen, släkt och vänner och gör ett besök i Vackerby hage. Om du vill samåka från Flen så hör av dig till Lisa Molin, 13251.

Juni-Augusti. Stendörrens naturreservat. Om du är sugen på en utflykt någon solig dag i sommar, så rekomenderar jag ett besök på Stendörrens naturreservat. Många fina gångstigar med vindskydd, eldstäder, badklippor i en underbart vacker omgivning. Delvis handikappanpassat. Glöm inte att ta med fikakorg och badkläder. Vägbeskrivning: E4:an mellan Stockholm och Nyköping. Ta av vid Vagnhärad eller Tystberga och kör väg 219 mot Studsvik/Stendörren.

Av 0 328
%d bloggare gillar detta: