Tips för sommaren 2007

Vi vill önska alla hemsidans besökare en riktigt härlig sommar. Sola, bada och lata er och när ni har tröttnat på det så har vi några tips på saker att göra. Ta fram almanackan och pricka för, vi lovar att här finns några riktiga godbitar som du inte vill missa.

26 Maj. Gammaldags marknad i Malmköping, med ”Knallar” och många evenemang i köpingen. Barn- och Ungdomskultur med musik, sång, dans och trolleri. Sörmlands Hemslöjdsförbund visar olika slöjdtekniker. Sörmlands Hembygdsförbund och -föreningar deltar på ”hembygdens torg”. Vid Malmköpings Hembygdsgård är museerna öppna, kaffeservering finns och uppträdanden kommer att ske från scenen.

15-16 juni. Fest i Flen är en gratisfestival där alla uppträdanden är helt kostnadsfira för besökarna. Förra året besökte cirka 6000 personer festivalen under de två dagarna. Bland artisterna kan man nämna Martin Stenmark, Anna-Lena Brundin och Coverbandet 3CB. Violloppet, Grannfejden och Företagskampen är andra aktiviteter.
http://www.festiflen.se/

29-30 juni. Live & Jive på Amazon i Flen. I år flyttar festivalen från Dunker, tillbaks till Amazon i Flen. Arrangörerna räknar med 2000 besökare. Parkeringen utanför Amazon kommer att fyllas med fantastiska bilar och frisyrer från en svunnen tid. Inne på Amazon trängs rockabillybanden från USA med våra lokala punkhjältar i The Turpentines.
http://www.liveandjive.com/

30 juni – 1 juli. Sommarläger för vänsterpartister från när och fjärran. Vänsterpartiet Flen ordnar i år ett mycket spännande sommarläger. Vi ska söka svaret på vad det är som gör en politisk rörelse framgångsrik. Och vi har lyckats engagera några av nordens vassaste politiska tänkare till föreläsningarna. Dessutom blir det tid för bad, avkoppling, lekar, grilla och annat som hör sommaren till.

5-6 juli. Alternativfestivalen i Norrköpings Folkets Park. Proggig nostalgitripp för kärleksfulla människor i alla åldrar. Bland artisterna märks Dag Vag, Nordman, Stefan Sundström, Lars Demian, Plura och Carla, Dan Hylander, Jan Hammarlund m.fl.
http://www.alternativfestivalen.se/

7 juli. Öknafestivalen vänder sig nu till en bred publik. Från skillingtryck med ortens egen son, Lucas Stark, och hans band Bruksorkestern (Göteborg) till medryckande dansrytmer med det finska Fat Beat Sound System (Helsingfors) med influenser från både Jamaica och Afrika. Det kommer band från hela landet och det blir även lokala artister. Lugnare musik på dagen, tuffare toner på kvällen. Pop, rock och folkligt på cirkustältet, disco inne i logen.

7 juli. Loppmarknad och auktion i Blacksta skola. En av de största loppmarknaderna i Sörmland, med massor av prylar och ”fynd”. Du kan börja gå runt och titta på prylarna redan vid 10-tiden, men försäljningen startar först klockan 12. Kaffe och korvförsäljning finns på området. Arrangörer är Vadsbro-Blacksta Scoutkår.

7 Juli. Femöre visfestival i Oxelösund. Bland artisterna märks bland andra Sven-Bertil Taube, Susanne Alvengren, Jack Vreeswijk och Sanna Carlstedt.

7-8 juli. Vikingafestivalen i Stallarholmen. Stallarholmen är en gammal vikingabygd. På den tiden gav Mälarens sjösystem möjlighet till goda kommunikationer. Vattenståndet var då betydligt högre, och Selaövikingarna kunde nå hela den då kända världen med sina fartyg. Här finns mängder av runstenar, gravfält och annat som minner om den tiden. Varje år ordnas en vikingafestival och hela festivalområdet är en enda stor händelse, med kämpar, gycklare, hantverkare, teater, spel och lekar. I viken ligger vikingaskeppen sida vid sida – Himingläva, Regin, Stefnir, Blanka och Tälja. För mer information, besök deras hemsida på http://www.stallarholmensvikingar.se/

12-14 juli. Visfestivalen i Västervik är väl värd ett besök. Bland artisterna märks till exempel CajsaStina Åkerström, Sofia Karlsson, Stefan Sundström med Nina Ramsby & Martin Hederos och Lasse Tennander. För mer information, besök deras hemsida på http://www.visfestivalen.se/

14 juli – 2 augusti. Julitafestivalen är en internationell kammarmusikfestival. Det är 13 året som festivalen anordnas i den fantastiska slottsmiljön vid sjön Öljaren. Under åren har många internationella storheter spelat på festivalen som även i år är väl värd ett besök. Se programmet på festivalens hemsida http://www.julitafestivalen.nu/

17-21 juli. Stockholms Jazz och Blues festival på skeppsholmen. Bland artisterna märks Ziggy Marley, Laleh, Victoria Tolstoy och The Commitments. För mer information, besök hemsidan på adress http://www.stockholmjazz.com/

19-22 juli. Riddardagarna i Mariefred. Medeltida marknad som bland annat bjuder på en medeltidsby med hantverkare, kämpar, bågskyttar. Mycket barnaktiviteter, t.ex. riddarskola för barnen och sagostunder. Mycket ”prova själv”, du kan t.ex. prova rustningar, leka tornerspel, testa yxkastning och pilbågsskytte. Och sedan kan du också titta på ett medeltida tornerspel. För ytterligare information, besök hemsidan http://www.riddardagarnaimariefred.se/

20 juli – 5 augusti. Kolhusteatern sätter upp Urinetown. Det är en komedi som handlar om ett samhälle där färskvattnet är på väg att sina. Som en akut åtgärd har myndigheterna förbjudit människor att uträtta sina behov någon annan stans än på de offentliga toaletterna.Problemet är att dessa toaletter ägs av ett globalt monopolföretag, som tar ut hutlösa avgifter av befolkningen. Revolten mot systemet kräver en hjälte och en hjältinna. Men är de verkligen det? I Urinetown ­ musikalen, inte platsen ­ kan man inte ta någonting för givet. För mer information, besök kolhusteaterns hemsida på http://www.kolhusteatern.se/

27-29 juli. Malmamarken är Sörmlands största marknad.Brukar vara mycket välbesökt, med omkring 80 000 besökare under de tre marknadsdagarna. Stort nöjesfält, 300 knallar, restauranger, artister. På fredagen spelar Måns Zelmerlöv. På söndagen spelar Arvingarna, Streaplers och Flamingokvintetten.

30 juli – 5 augusti. Stockholm Pride festival. Pridefestivalen färgar under en vecka Stockholm i regnbågens färger i både bokstavlig och symbolisk bemärkelse och blir en frizon för homo-, bi- och transsamhället. Festivalområdet i Tantolunden byggs upp med restauranger, caféer, butiker, attraktioner och de stora scenerna är programsatta med massor av artister varje eftermiddag och kväll.
http://www.stockholmpride.org/

4 augusti. Visfestival på Djulö i Katrineholm. Klara artister är bland andra Lasse Tennander, Sofia Karlsson och Ola Magnell. Mer information på hemsidan http://www.visfestival.nu/

12 augusti. Lasse Ohly håller sitt traditionella sommartal. Det blir en familjefest med en blandning av kultur och politik. När det här skrivs är inte artisterna klara, men det blir femkamp för vuxna och diverse barnaktiviteter. Alltihop börjar vid klockan 12. Ta med hela familjen, släkt och vänner och gör ett besök i Vackerby hage. Om du vill samåka från Flen så hör av dig till Vänsterpartiet, 0157-12520.

25 augusti. Skogsröjet i Rejmyre. En endagars musikfest i naturskön miljö.Vår ambition är att vara breda i vårt utbud.Vi kommer att använda oss av två scener i år. Fri camping. Öl och matservering på plats. Bland artisterna märks t.ex. Sahara Hotnights, Eldkvarn, Hardcore Superstar och Crash Diet.
http://www.skogsrojet.se/

Juni-Augusti. Stendörrens naturreservat. Om du är sugen på en utflykt någon solig dag i sommar, så rekomenderar jag ett besök på Stendörrens naturreservat. Många fina gångstigar med vindskydd, eldstäder, badklippor i en underbart vacker omgivning. Delvis handikappanpassat. Glöm inte att ta med fikakorg och badkläder. Vägbeskrivning: E4:an mellan Stockholm och Nyköping. Ta av vid Vagnhärad eller Tystberga och kör väg 219 mot Studsvik/Stendörren.

Av 0 431
%d bloggare gillar detta: