Gör något åt bilvraken

Problemet med felparkerade och övergivna skrotbilar i Flens kommun har orsakat en märklig debatt. Senaste exemplet är John Dahlin, moderat fullmäktigeledamot(!), som menar att kommunal parkeringsövervakning kan leda till att det bildas medborgargarden. John vet naturligtvis bättre, men i stället för att bedriva seriös oppositionspolitik så ägnar han sig åt att underblåsa mytbildning och missuppfattningar.

På några håll i kommunen har man problem med uppenbart felparkerade/övergivna bilar. Får de stå några dagar så är snart några rutor sönderslagna och bilen plundras på allt möjligt. Kanske börjar olja, bensin och batterisyra läcka ut, marken runt omkring täcks av glassplitter. Det är inte heller ovanligt att det dumpas annat skrot runt en övergiven bil. Och när bilen står i eller i närheten av en lekpark så har vi ett stort problem! Förutom skaderisken så skapar det otrivsel och är dålig reklam för kommunen.

Så här kan vi inte ha det! Vi kan inte fortsätta som förut, att kommunen, polisen och Vägverket träter om vems ansvaret är. En process som ofta tar veckor och ibland månader innan det händer något.

För att ha laglig rätt att agera snabbt och forsla bort den här typen av bilar måste kommunen ha kommunal parkeringsövervakning. Det är vad det hela handlar om – inte lapplisor och medborgargarden.

Kaj Johansson (v)

PS. Risken för medborgargarden är förmodligen mycket större om kommunen fortsätter som förut och inte gör något åt övergivna bilar.

Av 0 295
%d bloggare gillar detta: