Socialdemokraterna valde A2000

Det står nu klart att socialdemokraterna och A2000 tar över styret av Flens kommun den kommande mandatperioden.

Efter valet påbörjades förhandlingar mellan socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet. Det visade sig att dessa tre partier har mycket gemensamt och vår bedömning är att det hade varit fullt möjligt att komma överens om en politisk plattform.

Men innan förhandlingarna var klara meddelade socialdemokraterna att de hade för avsikt att även inleda förhandlingar med A2000.

Vår bedömning är att vi står på ungefär samma ideologiska grund som sossarna och miljöpartiet. Det gäller däremot inte A2000 som vi bedömer som ett i huvudsak borgerligt parti. Vi tror inte heller att det tillför någon stabilitet till en koalition. Under den senaste mandatperioden har de hoppat fram och tillbaka mellan blocken och det har inte minst sossarna kritiserat.

Men nu har socialdemokraterna alltså gjort sitt val. Vi beklagar det och man kan undra lite vad socialdemokraternas väljare tycker om saken.

Vänsterpartiet kommer att dock att delta i en rent valteknisk samverkan. I det kommunalpolitiska arbetet kommer vi att bedriva en aktiv och konstruktiv oppositionspolitik och försöka driva politiken åt vänster genom opinionsarbete och uppgörelser i enskilda frågor.

Av 0 256
%d bloggare gillar detta: