Bussförbindelser kvällar och helger

Ska vi tvingas flytta från kommunen? frågar Helena Johansson, Malmköping, i en insändare. Hon är väldigt missnöjd med att det inte går några bussar på kvällar och helger, så att hennes dotter kan delta i träningar och andra aktiviteter. Här kan du läsa Kaj Johanssons svar.

—————-

Jag håller helt med dig om att vi måste få igång en vettig kollektivtrafik på kvällar och helger. Flen är en kommun med många små tätorter och det är nästan en förutsättning för att det ska fungera att bo på landsbygden. Det finns ingen möjlighet att ha all service på alla orter och just därför måste det fungera med busstrafiken.

Man måste kunna ta sig till och från idrotts- och fritidsaktiviteter, man måste kunna delta i en studiecirkel, handla eller gå på biblioteket och inte minst hälsa på sina kompisar. Framförallt är det viktigt för barn, ungdomar och gamla.

Förut hade vi beställningstrafik, man ringde helt enkelt till taxi och anmälde att man behövde åka hem på kvällen. Sedan delade alla som hade anmält sig och skulle åt samma håll på en bil och betalade vanlig busstaxa.

Från vänsterpartiets sida har vi drivit på frågan om någon form av kollektivtrafik på kvällar och helger. Vid kommunfullmäktiges sammanträde i juni fick vi igenom ett yrkande som innebär att man ska undersöka möjligheterna att införa någon form av trafik på kvällar och helger. Det var en framgång för oss i vänstern, men vi kommer att fortsätta att driva frågan ända tills det har blivit verklighet.

Kaj Johansson (v)

Av 0 342
%d bloggare gillar detta: