Lyckat första maj firande

Cirka 60 personer deltog i vänsterpartiets förstamaj manifestation på Violentorget i Flen. Huvudtalare var Emmie Särnstedt, före detta ordförande i Ung Vänster i Sörmland.

I sitt tal gjorde drog hon paralleller mellan den kamp som den tidiga arbetarrörelsen förde för drägliga villkor i arbetslivet, med dagens kamp mot försämringar i arbetsrätt och anställningstrygghet. (Klicka här för att läsa hela hennes tal.)

Vid mötet var det också tre lokala talare. Peter Linnstrand tog upp vikten av bra kommunikationer för en liten kommun som Flen.

Martin Degerman gick till hårt angrepp på rasismen i allmänhet och NSF i synnerhet, med anledning av att de försöker etablera sig i Flen. Lillemor Johansson tog i sitt tal upp de stora behov av mer personal som finns i kommunerna, och vänsterpartiets förslag att skapa 200 000 nya jobb i offentlig sektor.

Eskilstuna gruppen Africa Native underhöll med trummor och sång. Vänsterpartiets första maj insamling går i år till social hjälpverksamhet i Palestina. I Flen inbringade insamlingen 690 kronor.

Av 0 392
%d bloggare gillar detta: