Många hemlösa i Flen

Socialstyrelsen konstaterar att Flens kommun har större andel hemlösa än vår region i övrigt. Det var upptakten till Anders Berglövs(s) interpellation i fullmäktige, där han undrade vad majoriteten tänker göra för att ändra på saken, och om man trodde att nerdragningar i repris och missbruksvård hade bidragit till den utvecklingen.

Nej, svarade Lotta Finstrop (m), undersökningen är missvisande och i Flen finns det bara två uteliggare.

Kaj Johansson(v) påpekade att kommunen inte uppenbarligen inte vet någonting om saken.

– Problemet är betydligt större än Lotta Finstorp gör sken av. Det finns ett stort mörkertal, människor som inte anmäler sig hos socialförvaltningen. Jag känner själv till ett antal fall där personer tillfälligt har sökt sitt natthärberge i soprum, en UFF-låda, skogsbrynet borta vid Rätt Pris och en parkerad bil. Problemet är att socialtjänsten varken har uppsökande verksamhet eller nattpersonal.

Men några mörkertal ville inte Finstorp höra talas om.

– Då kommer vi ju in på gissningar och rykten, sa hon.

Och jaa Lotta; ger man sig inte ut i verkligheten finns det väl inte mycket annat att göra.

Av 0 278
%d bloggare gillar detta: