Protest mot prostitutionen vid fotbolls VM!

– Det är fullständigt vidrigt att koppla ihop prostitution och sexslavhandel med fotbolls-VM på det här sättet. Det måste fullmäktige protestera mot och jag hoppas att vi redan ikväll kan ställa oss bakom det upprop som Piteå kommun har skickat ut, sade Kaj Johansson (v), vid fullmäktiges sammanträde.
Bakgrunden är att prostitution är lagligt i Tyskland. Inför fotbolls-VM ser hallickar och andra en chans att utöka verksamheten.

Enligt engelska tidningsartiklar beräknas minst 40 000 östeuropeiska kvinnor föras in i Tyskland för detta ändamål.

I Berlin där finalen ska gå av stapeln har en bordellägare just avslutat bygget av en ny stor bordell nära stadion. I Köln tillhandahåller myndigheterna ”performance boxes”, det vill säga carport-liknande moduler för lättillgänglig sex. I Hamburg samarbetar polisen med bordellägarna för att hålla en stabil prissättning på ”tjänsterna”. I München beräknas en trettioprocentig ökning av könshandeln.

Kaj fick medhåll från flera håll och ett enigt kommunfullmäktige ställde sig bakom uppropet, där man också kräver att Svenska Fotbollsförbundet och Internationella Fotbollsförbundet ska agera kraftfullt i frågan.

Kaj uppmanade också fotbolls–klubbarna i kommunen att ställa sig bakom uppropet, precis som de gjort i Piteå.

Av 0 239
%d bloggare gillar detta: