Kommunalt

Skydda miljön så att den kan skydda oss 

Mer än en resursbank

Miljön är inte bara en resursbank för människan. Vi är en del av naturens mångfald och är helt beroende av den för att må bra och överleva. Kommunen har tagit fram flera hållbarhetsplaner och har också genomfört flera bra åtgärder. Till exempel var kommunen tidigt ute med att gå över till miljöbilar. Men arbetet måste intensifieras och fler måste involveras.

Även grönska inne i samhällena är viktigt för djur och för människor. De ger till exempel svalka vid värmeböljor, minskar stress och är vackra. Vi vill värna våra gemensamma platser där människor vill röra sig och mötas. Miljöarbete och folkhälsa går hand i hand.

Vi vill

  • tillsätta en politisk miljöberedning som får ansvar att driva på, utvärdera och uppdatera kommunens energi- och hållbarhetsplaner, tillsammans med invånare, föreningar, näringsliv och forskare
  • bevara biologisk mångfald, i våtmarker, betesmarker och skog. Vi vill att arbetet med att inrätta naturreservat och återställandet av våtmarker fortsätter och ha dialog med arrendatorerna av kommunal mark kring skötselmetoder
  • ersätta borttagna träd för levande och gröna centrum i våra orter och sköta skogar nära samhällen så att människor kan röra sig där.
Kopiera länk