Kommunalt

Felicia toppar vänsterns lista

Nu är vänsterpartiets lista inför kommunalvalet här i Flen fastställd. Listan toppas av Felicia Rydstedt, en ung tjej som kanske är mer känd som framgångsrik armbrytare och egen företagare, än som politiker.

På andra plats står Kaj Johansson, välkänd vänsterpartist i kommunen. Inger Andersson, Caspar Almalander och Seija Hidvegi står på plats 3, 4 och 5.

Felicia-Rydstedt

–    Det är verkligen roligt att få chansen att ge sig in i politiken på allvar, säger Felicia. Kul att partiet vågar satsa på en ung tjej som förstanamn. Jag hoppas att det kan inspirera fler yngre att våga ge sig in i politiken.

–    Ett allaktivitetshus i gamla skjortfabriken är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat, säger Felicia. För mig är det viktigt att hålla fast vid att det ska vara ett riktigt allaktivitetshus. Jag vill inte att det ska bli för mycket andra verksamheter som tar upp allt utrymme.

–    Jag är ju van att göra det mesta med viss energi och hastighet, men just när det gäller Skjortan så har kvarnarna verkligen malt alldeles för långsamt. Jag vill göra allt jag kan för att ändra på det, säger Felicia beslutsamt.

Andra frågor som Felicia brinner för är bättre mat för barn och gamla. Hon vill att maten ska lagas av riktiga råvaror, öka andelen närodlat och ekologiskt.

–    Maten har blivit bättre, framförallt där vi har tillagningskök. Det är jättebra, men vi måste verkligen ha höga ambitioner och få upp tempot, säger Felicia. Det är våra barn och gamla värda.

Vänsterpartiet är ett feministiskt parti och det märks när man tittar närmare på kandidaterna på listan. Av totalt 28 personer är 18 kvinnor. Elva har utländsk bakgrund.  Två är egna företagare och en majoritet är fackligt organiserade i ett LO-förbund.

Här är listan i sin helhet:

  1. Felicia Rydstedt
  2. Kaj Johansson
  3. Inger Andersson
  4. Caspar Almalander
  5. Seija Hidvegi
  6. Caroly Hidvegi
  7. Eva Wikström
  8. Ing-Marie Sundin
  9. Linnéa Tillman
  10. Shukri Abdi Salaa
  11. Therese Nahlbom
  12. Inger Hassler
  13. Veikko Mäkinen
  14. Lillemor Johanson
  15. Rose-Marie Fältskog
  16. Ahmed Dahir Yussuf
  17. Lena Arntzén Karlsson
  18. Maggan Johansson
  19. Kari Jess
  20. Elisabeth Molin
  21. Roine Eklund
  22. Staffan Jonson
  23. Anne Sjöberg
  24. Finn Gunnarsson
  25. Margareta Creutzer
  26. Fransisco de Leon
  27. Noor Mohamed
  28. Gerd Johansson
Kopiera länk