I ett kök ska man kunna laga mat!

Det är klart man ska kunna laga mat i köket på det nya äldreboendet! Det hävdade Lillemor Johansson (v) i ett mycket uppskattat anförande på fullmäktigemötet den 26 mars.

Och flera ledamöter höll med, jättebra inlägg Lillemor, menade såväl sossar som moderater. Ändå avslogs Lillemors yrkande.

I beslutsunderlaget föreslog kommunstyrelsen att man ska ta fram två alternativa förslag på hur köket ska utformas. Ett med tillagningskök, ett med ett så kallat mottagningskök. Sedan skulle man väga kostnaden mot nyttan.

Från vänsterpartiet menade vi att detta är feltänkt. Vi ska bygga ett tillagningskök, även om vi till en början bara kommer att använda det som ett mottagningskök. Vi ska inte hamna i den situationen att vi ångrar att vi inte byggde tillräckligt stort. Då är det bättre att ta till lite extra redan från början.

Hela debatten videofilmades och sändes på kommunens hemsida. Här kan du se en redigerad filmsnutt från debatten. Om du vill se hela den oredigerade debatten så kan du göra det på kommunens hemsida, www.flen.se

Av 0 293
%d bloggare gillar detta: