Kamp för rättvisa!

Den borgerliga regeringens orättvisa politik med kraftiga försämringar för sjuka och arbetslösa upprör. Regeringens politik ökar klassklyftorna och de som jobbar ställs mot arbetslösa och sjuka. Rika gynnas och lågavlönade drabbas.

Därför ordnar LO landsomfattande manifestationer onsdagen den 19 december. Delta du också!
Det vi ser är ett Sverige som blivit kallare, där jakten på arbetslösa och sjuka visar regeringens misstro mot löntagarna. Istället för att göra något åt dåliga arbetsmiljöer försämrar regeringen för den som är sjuk. Deltidsarbetslösa straffas av försämringar i a-kassan medan arbetsgivarna fritt kan fortsätta att erbjuda deltidsjobb.

LO kämpar för trygghet i förändring, rättvisa och solidaritet. Alla har vi rätt till trygghet när vi blir sjuka eller arbetslösa. Det ska finnas en bra sjukförsäkring när vi mår dåligt och en väl fungerande a-kassa som ger inkomsttrygghet och som skyddar mot låga löner. Sjukvården är till för den som är sjuk, inte den som har råd med en privat försäkring.

LOs medlemmar kräver:

  • Fler jobb, bättre jobb – sluta straffa sjuka och arbetslösa!
  • Stoppa utförsäljning av gemensam egendom!
  • Satsa på välfärden – sänk inte skatten för de rika!

LO tar strid för en samhällsmodell som leder till ekonomisk tillväxt, jämn fördelning och goda möjligheter för företag att klara strukturomvandling.

Manifestation i Stockholm
19/12 Manifestation och fackeltåg. Samling 17.30, Norra Latin. På Mynttorget talar LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin samt Swante Holm, ordförande TCO Stockholms län.
Läs mer om LO:s aktiviteter runt om i landet

Av 0 290
%d bloggare gillar detta: