Flen behöver ett nattdagis

Såg att de kanske ska öppna ett 24-timmarsdagis i Eskilstuna. Efterfrågan måste ju finnas, när fler och fler arbetar skift, jobbar inom kriminalvård, vården, institutioner mm som har öppet dygnet runt. Och vad gör man när båda föräldrarna jobbar, man har mor- och farföräldrar långt bort och det är söndag?

Ja, bra med grannar och vänner som ställer upp, men jobbar man som jag var tredje helg och min man kör iväg med sin lastbil varannan söndag, kan man och vill inte alltid fråga sina grannar.

Hur gör alla dessa ensamma mammor och pappor när den andra föräldern bor långt borta? Inte lätt att i dagens samhälle byta jobb eller byta arbetsuppgifter bara för man har barn. Vips så tar någon annan ditt jobb. Själv har jag redan gått ner i tid, jobbar 85 procent just för att dagis inte har öppet till 22 på kvällen, då jag enligt schema jobbar så var tredje vecka. Barnvakter kostar och är heller inte lätta att få tag i.

Vi måste våga tänka i nya banor om vi ska få ett samhälle som fungerar!

Flens kommun har flera företag med skiftarbete: Volvo, GB, Migrationsverket och vården. Det måste finnas flera föräldrar som genom ett stort nätverk och ett rejält pussel får vardagen att gå ihop. Snart dags att öppna ett nattdagis? Lokaler finns och även efterfrågan. Detta måste vara ett led i att integreras i samhället. Får vi lättare dagisplats är det lättare att få jobb och tvärtom.

Klyftorna och arbetslösheten ökar, särskilt bland unga och invandrare. Samtidigt minskar barnafödandet och vi blir äldre innan vi skaffar familj. Allt för att samhället ska fungera, men när börjar samhället rätta sig efter oss? Det är dags att byta regering!

Ge alla timanställda fast tjänst med en ökad trygghet och gör det lättare att få barnomsorg i den egna kommunen!

Linnea Trawén
Vänsterpartist, Flen

Insändare i Eskilstuna Kuriren 071011

Av 0 417
%d bloggare gillar detta: