Sånt är livet i Reinfeldt-land

Börsbolagens bonusprogram till ledningarna värderades förra året till 100 miljarder kronor. Som jämförelse kan nämnas att statens budgetpost för sjukpenning och rehabilitering förra året uppgick till 34 miljarder. Men nu ska det minska – regeringen skär ner ersättningsnivåerna.
Man kan nog säga att den här regeringen är mycket konsekvent i sin politik. Överklassen har fått sänkta skatter – vanligt folk får betala med sänkta ersättningsnivåer och dyrare avgifter.

Om dom ville så finns det ju uppenbarligen mycket pengar att hämta i näringslivet, om dom har råd att lägga 100 miljarder på bonusprogram som inte har någon effekt som går att påvisa. Bonusprogram som ligger ovanpå en väl tilltagen lön.

Förra året fick börsbolagens chefer lönepåslag på 13 procent. Innan dess, mellan 2002 och 2005, steg toppdirektörernas inkomster med 56 procent. Direktörerna tjänade i snitt 40 industriarbetarlöner. Ännu fler sjuksköterskelöner förstås. Ett års arbete mot ett yrkeslivs.

Inslag från SVT Rapport om direktörernas bonusprogram.

Av 0 241
%d bloggare gillar detta: