Kampen för amnesti går vidare

– Kampanjen för flyktingamnesti har varit helt fantastisk och visst växte hoppet att sossarna till slut skulle ge med sig i frågan. Men även om vi misslyckades med att få igenom en generell amnesti, så har vi nått viktiga framsteg på flera punkter, inte minst när det gäller asylsökande barn och barnfamiljer.
Det säger Kaj Johansson, vänsterpartist i Flen, i en kommentar till budgetuppgörelsen mellan regeringen och samarbetspartierna.
– Uppgörelsen innehåller möjligheter för barnfamiljer som varit här länge (även de som gömmer sig) att få sitt ärende prövat igen av migrationsverket. Vid prövningen ska man ta särskild hänsyn till lång anknytning till Sverige.
– Dessutom ska man underlätta för barn som lever gömda att få möjlighet att gå i skolan. Det blir också förbättringar när det gäller sjukvård för gömda familjer.
– Nu gäller det att fortsätta att driva kravet och inte minst sätta press på regeringen och myndigheterna att leva upp till de eftergifter de tvingades till i uppgörelsen. Vi har tvingat dem en bit på väg, vi är närmare målet och nu gäller det bara att hålla ångan uppe.
För att lyckas gäller det att stärka samarbetet mellan alla de krafter som står bakom kravet på amnesti.

Av 0 266
%d bloggare gillar detta: