Kunder och löntagare

I Sverige finns två sorters människor, det finns kunder och det finns löntagare.
Kunderna är de som upprätthåller samhället. Det är dom som handlar de varor som produceras och på så sätt får hjulen att snurra.
Kunderna är viktiga människor och deras vilja är lag, ”det kunden gör är alltid det rätta”. Så länge kunden hålls på gott humör, så länge fungerar också hela vårt samhälle. Gott humör det får en kund av att handla. Speciell glad blir kunden om han gör riktiga fynd. Det han köper idag ska helst vara billigare än det han köpte förra veckan.
Allt skulle vara frid och fröjd om kunderna fick kampera själva. Men i Sverige bor också den andra sortens människor. Här finns löntagare. Löntagare är, precis som namnet säger, sådana som tar lön. Alldeles för mycket lön tar de. De kräver fackföreningar, kollektivavtal, semester och till och med sjukförsäkring. Sjukförsäkring betyder att löntagarna tar lön trots att de överhuvudtaget inte arbetar!
Självklart drabbas kunderna både hårt och orättvist av löntagarnas tjuveri. Men det finns lösningar! Det finns löntagare på andra håll i världen som känner medlidande med de svenska kunderna. Löntagarna i Kina, till exempel, de löntagarna är inte alls lika giriga.
Så när nu flera av våra stora företag flyttar produktionen till andra sidan jordklotet därför att ”kunderna kräver lägre priser” så kan vi alla andas ut. Vilken tur att de visar ett sådant ansvar, vilken tur att det finns någon i detta avlånga land som verkligen tänker på kunderna!
Visst finns det en och annan löntagare som gnäller. Men är de riktigt ärliga mot sig själva så förstår de nog att de har sig själva att skylla. Den som gapar efter mycket….
Egentligen behöver vi inga löntagare alls här i Sverige. Det räcker så bra med dom där borta i Kina. Glada och tacksamma löntagare som inte ställer orimliga bara för att göra livet eländigt för kunderna. Kanske kunde våra svenska löntagare flytta dit?
Tänk er. Ett land fyllt bara av kunder. En välmående och rikt land där människor bara handlar och handlar och handlar.
Kundernas pengar? Ja, dom kommer som vanligt ur sedelautomaterna. Sedelautomater som nu när dom tillverkas på andra sidan jorden är så billiga att varje kund kan köpa sig en egen.
En sedelautomat i var kunds hand sätter verkligen fart på kommersen!

Lillemor Johanson
Vänsterpartist i Flen

Av 0 280
%d bloggare gillar detta: