Diskriminerar Flens Bostads AB?

Vänsterpartiet har anmält Flens Bostads AB till diskrimineringsombudsmannen. Bakgrunden är att bostadsbolagets styrelse har antagit en policy med särskilda regler för flyktingar och invandrare som vill hyra lägenheter av företaget.
I den aktuella policyn ställer man särskilda villkor för flyktingar som inte ”har egna inkomster i tillräcklig omfattning för att själva kunna stå för hyran”. Ska man ha sådana regler så måste de naturligtvis gälla alla.
Likaså har man särskilda regler för flyktingar när det gäller hur många personer det får vara i hushållet i förhållande till lägenhetens storlek.
– Det är ingen tvekan om att det här är diskriminering, säger Lisa Molin, ordförande för vänsterpartiet i Flen.
– Samhällsklimatet blir hårdare och hårdare och som vanligt är det de som redan har det svårast som drabbas hårdast. För oss är det viktigt att värna solidariteten och att reagera kraftigt mot alla former av etnisk diskriminering, säger Lisa.

Av 0 266
%d bloggare gillar detta: