Familjecentral – seger för vänsterpartiet!

Familjecentral – seger för vänsterpartiet!

Kommunfullmäktige har nu beslutat att bifalla vänsterpartiets yrkande att Flens kommun ska ha en familjecentral. Ett mycket viktigt beslut.

Familjecentraler är mötesplatser för små barn och deras föräldrar. Här kan man leka tillsammans, träffa andra familjer, få stöd och delta i gruppaktiviteter. Där finns pedagoger BVC-sjuksköterskor, barnmorskor och socialsekreterare. Verksamheten är öppen för alla och man behöver inte anmäla sig.

Familjecentralerna arbetar hälsofrämjande. Målet är att utifrån hela familjens livssituation främja en god hälsa hos barn och föräldrar.

Landstinget Sörmland har som målsättning att det ska finnas minst en familjecentral i varje kommun. I dagsläget har alla kommuner utom 3 en familjecentral och två av dessa har påbörjat arbetet för att skapa en. Det är hög tid att Flens kommun också gör detta.

Läs mer här!

Av 0 778
%d bloggare gillar detta: