Äntligen – beslut om skatepark!

Äntligen – beslut om skatepark!

Nu är beslutet definitivt! Fullmäktige har beslutat att avsätta 5,5 miljoner till en skatepark. Investeringen är planerad att göras under 2015.
Vänsterpartiet har drivit frågan hårt, men det har också funnits ett ganska stort motstånd. Framförallt hos de som tyckt att det är viktigare att satsa på traditionella idrotten, t.ex. en konstgräsplan.
För oss i vänsterpartiet är det viktigt att inte ställa dessa grupper mot varandra. Båda är viktiga, inte minst för integration och folkhälsa. Däremot har vi hävdat att nu är det hög tid att satsa också på de ungdomar som inte känner sig hemma i det traditionella föreningslivet eller lagidrotter. Konstgräsplan finns trots allt redan i Malmköping.
Nu är beslutet i alla fall taget att bygga en skatepark. Mycket tyder på att det blir en konstgräsplan också, även om det tar lite längre tid.
Nu återstår att bestämma VAR skateparken ska ligga och hur den ska utformas. Ska det till exempel ligga i Sveaparken, eller är det bättre i parken vid skolan?

Av 0 992
%d bloggare gillar detta: