Mina timmar – valfrihet på riktigt inom hemtjänsten

lindasneckerHär om dagen ordnade vi ett offentligt möte på biblioteket som handlade om ”Mina timmar – valfrihet på riktigt inom hemtjänsten”. Linda Snecker (v) från Norrköping berättade om ett system som de har infört, vilket ledde till livliga diskussioner bland publiken.

Verklig valfrihet inom hemtjänsten handlar om att kunna påverka innehållet i den hjälp man får. Idag är nästan alla insatser behovsprövade och tidsbestämda. Detta vill vi ändra på.

I Norrköping och på flera andra håll har man infört ett system där den äldre själv kan bestämma över hur de vill använda en del av tiden då de får hjälp. Man kanske vill gå en promenad i det fina vädret, dricka kaffe och småprata eller duscha en extra gång.

Vi vill succesivt bygga ut ett system med ”fri tid” inom hemtjänsten.

Av 0 692
%d bloggare gillar detta: