Kvinnor från Somaliland studerar jämställdhet i Flen

Under vecka 6, den 3-9 februari, får Flen besök av Nafisa Yusuf Mohammed och Halima Mohamed Guleid , ordförande respektive vice ordförande i kvinnonätverket Nagaad Network. Kvinnorna är inbjudna av vänsterpartiet i Flen för att berätta om sitt arbete för kvinnors rättigheter i Somaliland och ta del av erfarenheter i Sverige.

Nagaad Network är ett politiskt oberoende nätverk av kvinnor i Somaliland som aktivt arbetar för kvinnors rättigheter i form av utbildning, en förbättrad ekonomisk situation och deltagande i det politiska livet. Organisationen samlar idag 46 olika kvinnoorganisationer i Somaliland och har verkat sedan 1996. Mer information finns på deras hemsida www.nagaad.org

Nafisa och Halima kommer under sin vistelse i Flen och Sverige både att berätta om sina egna erfarenheter och ta del av hur kvinnor i Sverige arbetar kring jämställdhetsfrågor. De kommer bl a delta i en kvinnopolitisk konferens, en kurs i feministiskt självförsvar, träffa kommunpolitiker i både Flen och Eskilstuna och besöka Sveriges riksdag.

program

Av 0 752
%d bloggare gillar detta: