Du handlar väl rättvisemärkta varor!

Lusiana och Lena bjuder förbipasserande på rättvisemärkt kaffe.I lördags gick vänsterpartiet ut på stan och informerade om rättvisemärkta varor. Samtidigt passade vi på att bjuda på rättvisemärkt kaffe och chocklad. Det blev många trevliga samtal med flensborna.

När du köper rättvisemärkta varor så stödjer du också schyssta villkor och löner för de som producerar varorna. Det finns mängder av rättvisemärkta varor, allt från kaffe och the till bananer, kläder och chocklad. Även på systemet finns det rättvisemärkt vin. Och allt håller god kvalitet.

Rättvisemärkt, eller Fairtrade som det också kallas, är en oberoende internationell produktmärkning. Välj Fairtrade-märkta produkter och skapa förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Läs mer om rättvisemärkt på: http://www.fairtrade.se/

Av 0 614
%d bloggare gillar detta: