Tema arbetsrätt och fackligt arbete

Medlemsmöte tisdag den 21 augusti, klockan 18.00 på partilokalen.

Situationen på arbetsmarknaden har förändrats kraftigt de senaste åren. För väldigt många är ett fast heltidsarbete något de bara kan drömma om. Timanställningar, bemanningsföretag och tillfälliga bidragsanställningar har gjort arbetsmarknaden osäker.

Mot den bakgrunden ska partiet nu lyfta frågor som handlar om arbetsrätt och situationen på arbetsmarknaden. Under ett år framöver ska partiet arbeta med en kampanj på temat: Vi är människor, inte maskiner.

Under hösten riktar arbetet in sig på arbetsplatser och fackligt anslutna. Under våren blir arbetet mer utåtriktat.

På medlemsmötet ska vi dels diskutera upplägget av kampanjen, dels gå igenom partiets förslag till facklig-politisk plattform. (Ladda ner här)

Frågan om en bra arbetsrätt berör alla, oavsett om du har jobb eller inte. Det hänger ihop med både a-kassa, sjukförsäkring och socialbidrag. Det är alltså viktigt att så många som möjligt kommer på mötet.

Av 0 464
%d bloggare gillar detta: