Manifestation till stöd för Ship to Gaza

Manifestation för Ship to GazaFredag 4 juni, klockan 17
Violentorget i Flen

Gaza är stort som halva Flens kommun, och där lever 1,5 miljoner palestinier. Landet är ockuperat av Israel och hålls i en stenhård blockad. Nöden är skriande. Brist på mat, vatten och förnödenheter. Brist på byggnadsmaterial, sjukvårdsmaterial och allt annat som behövs för att människor ska kunna leva ett drägligt liv.

Det här ville organisationen Ship to Gaza råda bot på. Man lastade 6 fraktfartyg med förnödenheter och seglade av mot Gaza. På internationellt vatten bordades båtarna av israelisk militär, som dödade minst 10 civila hjälparbetare och skadade 60.

Det finns inget annat land i världen som skulle tillåtas agera på det sätt som Israel nu har gjort.

Det vi kan göra är att visa för avsky för israels illdåd och bilda opinion för att Israel måste häva blockaden och att humanitär hjälp kommer in i Gaza.

Varmt välkommen till manifestationen på fredag!

Av 0 338
%d bloggare gillar detta: