Fattiga får trösta sig med pigavdrag…

Avdragsgill

Avdragsgill

Mer än var fjärde ensamstående mamma är fattig! Tänk en sån tur att hon i alla fall får göra skatteavdrag för städhjälpen…

Skämt åsido – vi har väl alla haft på känn vilka det är som utnyttjar avdraget för hushållsnära tjänster. Reformen är, precis som Aftonbladet skriver, rena ”Bingon för miljonärer”. Det visar sig nämligen att 3 procent av svenskarna kapar åt sig en tredjedel av stödet.

Samtidigt verkar stödet för skattesubventionerade pigor åt överklassen inte vara särskilt stort hos svenska folket. När Seko nyligen gjorde en opinionsundersökning där man ställde frågan ”Om du tvingas välja mellan att Sverige satsar ca 1 miljard av skattepengar på avdrag för hushållsnära tjänster eller på fler anställda i skola, vård och omsorg, vilket väljer du då?”, så svarade en överväldigande majoritet av de tillfrågade att de hellre satsar på välfärd för de som behöver den.

Av 0 473
%d bloggare gillar detta: