Bloggar och hemsidor du inte får missa!

Alliansfritts logotypAlliansfritt Sverige – Flaggskeppet bland svenska vänstersajter. En blandning av analyser och vassa och roliga kommentarer om vår samtid, om politiker och händelser. Då och då brukar AlliansfrittSverige citeras i ”gammelmedia”. Sajten har bland annat en välfylld citatsamling och egen videoproduktion. Väl värd ett besök!

Dagens Konflikt – är en nättidning, som 2008 startades av Tankesmedjan Konflikt. Tanken är att samla en bred och ifrågasättande vänster. På Dagens Konflikt kan du att ta del av initierade analyser, essäer, upprop och debattartiklar med fokus på arbetarklassens liv och verklighet i dagens Sverige.

Den allierade journalisten – granskar medias valkampanj… 90 procent av svensk nyhetsmedia är borgerlig. Nu har valrörelsen börjat på allvar på landets tidningsredaktioner, som jobbar för högtryck för att få regeringen återvald. Den allierade journalisten delar ut ”dagens megafon” till den journalist som gjort sig extra förtjänt. 😉

Veckans graf – Ibland säger en bild (eller varför inte en graf) mer än tusen ord. Vilka inkomstgrupper är det egentligen som utnyttjar avdragen för hushållsnära tjänster (pigavdrag)? Har tandstatusen blivit en klassmarkör? Det är exempel på frågor du får svar på här, genom snygga och åskådliga grafer.

Vänsterekonomerna – är en grupp ekonomer och andra politiskt intresserade, som skriver om samhället och ekonomin från ett vänsterperspektiv. Kommenterar allt från privata arbetsförmedlare till lärartäthetens betydelse för elevernas prestationer.

Jonas Sjöstedt – Före detta EU-parlamentariker för Vänsterpartiet. I höstens val kandiderar han till riksdagen som första namn på vänsterpartiets lista i västerbotten. Har gjort sig känd som en oerhört kunnig debattör i EU-frågor. På bloggen skriver han vasst och pricksäkert om dagsaktuella frågor.

RödGrönt.se – En gemensam sajt för de rödgröna partierna. Här får du de officiella utspelen, reaktionerna och allt sånt som samarbetspartierna står för gemensamt.

Approximation – Erik Berg, socialist, arkitekt, egen företagare mm, analyserar och reflekterar över sin samtid. Intelligent och välskriven blogg. Erik Berg driver också en annan blogg, nämligen ResPublica. Också den väl värd ett besök.

Av 0 282
%d bloggare gillar detta: