Motioner till vänsterpartiets kongress

Vänsterpartiets kongress hålls i Gävle, mellan den 7-9 maj. Kongressen består av ombud från hela landet, som bland annat ska besluta om vänsterpartiets valplattform. (Du kan läsa mer om kongressen här.)

Partiföreningen i Flen har skrivit 6 motioner där vi föreslår förändringar av partistyrelsens förslag till valplattform.

Dels är det några ganska korta motioner som handlar om pensionärernas situation, behovet av att reglera bemanningsföretagen och en om arbetstidsförkortning.

En motion handlar om att stryka stora delar av inledningen till valplattformen för att göra den mer offensiv och gå rakt på sak.

Till sist föreslår vi också att man ska stryka ett helt stycke med rubriken Rätten att få vara privat och ersätta det med ett nytt stycke om Rättvist miljöutrymme – här hemma och globalt.

Du kan ladda ner och läsa motionerna här:

  1. Gör valplattformens inledning mer offensiv (pdf-format)
  2. Pensionärernas situation (pdf-format)
  3. Bemanningsföretagen (pdf-format)
  4. Arbetstidsförkortning (pdf-format)
  5. Rättvist miljöutrymme – här hemma och globalt (pdf-format)
  6. Minska klyftorna (pdf-format)

Du kan också jämföra partistyrelsens förslag med de ändringar vi föreslår i ett dokument du kan ladda ner och läsa här (pdf-format).

Du är hjärtligt välkommen att kommentera och ha synpunkter på våra motioner. Klicka på rubriken och scrolla ner till kommentarsfältet.

Av 0 473
%d bloggare gillar detta: