Fira 1 maj med vänstern!

Välkommen till 1 maj firande!

Välkommen till 1 maj firande!

Vänsterpartiets förstamaj firande går i år under parollen “Tillsammans”. I år håller vi till i bibliotekets hörsal i Flen. Förutom partiets egna talare kommer även gästtalare från hyresgästföreningen och kamratstödjarna att säga några ord.

För underhållningen står Lucho Monasterio, som både spelar och sjunger.

För vänsterpartiet talar Caspar Gielissen som sitter i styrelsen här i Flen. Caspar kommer ursprungligen från Holland, men har bosatt sig här i vår kommun. Den andre talaren från Vänsterpartiet är Peter Linnstrand som är landstingsråd.

En av gästtalarna är hyresgästföreningens lokale ordförande Maj-Britt Nilsson. Hyresfrågorna är rykande aktuella just nu. Regeringens utredare har nyligen lagt fram en rad förslag som kan leda till kraftigt ökade hyror och att den sociala bostadspolitiken snart är ett minne blott.

Hyresgästföreningen tältar utanför stadshuset

Hyresgästföreningen tältar utanför stadshuset

Hyresgästföreningen har den senaste tiden genomfört ett antal aktiviteter av det lite mer uppseendeväckande slaget. Bland annat har de satt upp tält utanför stadshuset där de protesterar mot utredningens förslag.

Första maj sammanfaller i år med folknykterhetens dag. Bland annat därför har vi också bjudit in Olle Andersson från kamratstödjarna och IOGT.

Lucho Monasterio spelar och sjunger och naturligtvis blir det också fika och informationsbord.

Mötet är offentligt och alla hälsas hjärtligt välkomna!
Kom du också!

Av 0 302
%d bloggare gillar detta: