Årets pris till Reine Johansson

Reine Johansson, mottagare av Årets pris

Reine Johansson, mottagare av Årets pris

Varje år delar Vänsterpartiet Flen ut en liten utmärkelse som vi fantasifullt nog kallar Årets pris. Enligt bestämmelserna ska Årets pris delas ut till någon eller några som genom idéellt arbete bidrar till att göra Flens kommun till ett bättre ställe att leva på.

I år gick priset till Reine Johansson för hans fantastiska insatser som tränare och ledare för barn och ungdomar inom friidrotten. Priset delades ut vid en liten ceremoni vid Hammarvallen.

År ut och år in, vecka efter vecka, i sol och regn, ställer Reine upp helt ideellt och oftast i det tysta. Han lägger en så stor del av sin fritid att vi knappt kan fatta det, på att stötta, motivera och träna allas våra barn. Och det handlar ju inte bara om de där timmarna varje vecka när man träffas och tränar, det handlar ju också om att organisera, anmäla till tävlingar, ringa runt och ordna skjutsar, fixa och dona. Det är helt enkelt ovärderliga insatser.

Prisutdelningsceremoni vid Hammarvallen

Prisutdelningsceremoni vid Hammarvallen

Svennis känner ni ju alla till, den svenske fotbollstränaren, med sina miljoner och sina vackra kvinnor. Han får erkännanden för sina insatser i världens alla tidningar. Men om man tänker efter lite – vad är väl hans insatser egentligen, jämfört med Reines? Vad är egentligen värt uppmuntran och respekt?

För oss är det i alla fall helt klart: En mer värdig mottagare av Årets pris 2008 än Reine Johansson finns helt enkelt inte. Det han gör helt ideellt för barn och ungdomar är ovärderligt och det här priset är inget annat än ett symboliskt litet erkännande, ett sätt att visa vår uppskattning.

Reines ideella engagemang och arbete gör helt enkelt vår kommun till bättre plats att leva på.

———–

Fotnot: Alla flensbor har rätt att föreslå vem eller vilka som ska få priset. Tidigare år har priset till exempel gått till Kolhusteatern för deras insatser på kulturens område och Kamratstödjarna för deras arbete med att stötta varandra på vägen ut ur missbruk. Om du vill föreslå nästa års pristagare så är det bara att skriva några rader och skicka oss.

Av 0 500
%d bloggare gillar detta: