Miljö och porr

Miljöfrågor utelämnas i kommunens resepolicy

Miljöfrågor utelämnas i kommunens resepolicy

Polarisarna smälter och havshöjningen hotar hela länder med översvämning. Klimatkrisen har gjort miljöfrågorna högaktuella och beslutsfattare över hela världen brottas med hur de ska kunna minimera negativ miljöpåverkan.

Men stilla flyter ån i Flens kommunfullmäktige. När vänsterpartiet lade konkreta föreslag på hur miljöfrågorna skulle kunna arbetas in i kommunens resepolicy, så blev det kalla handen.

Visst, den styrande majoriteten håller med om att miljöfrågorna är viktiga. De håller också med om att resandet har en stor betydelse för miljön. Men nej, vi ska inte ta med dem i resepolicyn. I alla fall inte just nu.

Krav på porrfria hotell avslogs

Krav på porrfria hotell avslogs

Samma sak var det med förslaget om att anställda och förtroendevalda ska välja så kallade porrfria hotell, när det är möjligt.

Visst, många av fullmäktiges ledamöter hade sett filmen Lilja forever. Säkert var det flera som grät där i biomörkret. Sexslavhandeln som förser hallickar och porrindustri med hundratusentals unga tjejer är det ju ingen som gillar. Och de flesta av fullmäktiges ledamöter tycker säkert uppriktigt att det är förskräckligt med den exploatering av kvinnor som porren är ett uttryck för.

Men, nej! Att ta ställning mot porren i vår resepolicy, vore ju att moralisera och komma med pekpinnar. Det vore ju att frånta medarbetarna det personliga ansvaret. Så även det förslaget avslogs. Men ska kanske arbetas in senare.

Inför den här debatten i fullmäktige kontaktade jag landstinget och alla kommuner i länet och beställde deras resepolicy. Det finns två saker som förenar ALLA andra kommuner som har en resepolicy: 1) de tar upp miljöfrågorna 2) de tar ställning för porrfria hotell.

Men majoriteten av politiker i Flens kommun vill väl visa sin självständighet och vara först (eller blev det sist…?) på något område. Så här antar man en resepolicy utan vare sig miljöhänsyn och utan att ta ställning mot porren.

Själv tycker jag det är lite skämmigt! Det är ju trots allt år 2008…

Kaj Johansson (v)

(besviken och drypande sarkastisk efter fullmäktige, men full av tillförsikt att våra förslag så småningom återkommer i ny förpackning)

Ladda gärna ner och läs:

Flens kommuns resepolicy – MED vänsterpartiets förslag i rött!

Av 0 431
%d bloggare gillar detta: