Den blomstertid nu kommer…

Om några månader är det dags för skolavslutning. Det är en stor händelse för barnen och i några skolor väljer man att lägga avslutningen i kyrkan. Det är något som retar mig oerhört!

Jag vill inte att mina barn ska gå i kyrkan på skoltid. Jag anser att kyrkan i många fall har förljugna och intoleranta värderingar, inte minst när det gäller jämställdhet och homosexuella.

Jag tror inte heller att föräldrar med en annan religion tycker att det är så roligt att deras barn går till den kristna kyrkan.

Avslutningen är något som alla barn ska kunna delta i. Man kan inte säga att till en 8-åring att ”du får inte följa med, dina föräldrar vill inte att du ska gå i kyrkan, så du får stanna här själv i klassrummet och rita”.

Gå i kyrkan får barnen göra på sin fritid om dom vill. Jag kan också ställa upp på att skolan gör studiebesök i kyrkan som en del i religionsundervisningen. Men avslutningen ska hållas i någon neutral lokal!

Anders Falk

Av 0 441
%d bloggare gillar detta: