Vem litar på polisen?

Vi är nog en hel del som har lite dåliga erfarenheter av polisen. Allt från att de inte har någon bil att skicka när man hör att folk håller på att ta sig in i ens lägenhet och till att det uppenbarligen finns en hel del poliser med både rasistiska och sexistiska åsikter.

Bland allmänheten finns också mycket åsikter, både vad gäller polisen och rättsväsendet.

På vårt förra medlemsmöte diskuterade vi den stora risk att berättigad oro och kritik kan leda till rent fascistiska tongångar. För att undvika det vill vi själv ta initiativ i frågan. Vi bestämde därför att:

  1. Vi samlar själva ihop konkreta exempel på där vi, eller folk i vår närhet, har frågetecken kring polisens agerande. Dessa exempel sammanställer vi till en rapport.
  2. Utifrån rapporten ordnar vi en ”rättpolitisk konferens”, eller vad vi nu ska kalla det. Här kan vi dels lyfta fram vår rapport och låta polisen i Sörmland kommentera, dels bjuda in föreläsare som belyser olika aspekter. Till konferensen bjuder vi bl a polisstyrelsen i Sörmland, våra egna representanter i riksdagen, justitieministern, rikspolischefen  och annat lös folk.

NU VILL VI ATT DU…

Än så länge är vi bara på planeringsstadiet. Men vi vill be alla partimedlemmar att så snart som bara möjligt skriva ner exempel och skicka in till:

[email protected].

Det behöver inte vara långa sådana, bara en kort beskrivning, typ:

I fredags när jag skulle gå hem på kvällen såg jag en kille som viftade med en pistol. Jag ringde polisen, men de hade ingen bil att skicka. Kan det stämma? Prioriterar inte polisen pistolbeväpnade människor?

På vårt medlemsmöte i januari (datum ej klart) ska vi fundera vidare på hur vi kan lägga upp seminariet. Till det ska vi också bjuda v:s representant i justitieutskottet för lite tips.

Medlemsmötet 031104/Lillemor

Av 0 344
%d bloggare gillar detta: