Sjötomter åt rika stockholmare?

Är det rätt av kommunen att köpa mark av företaget Daxdoor i Sparreholm, för att erbjuda exklusiva sjötomter åt rika Stockholmare? Ska man göra det samtidigt som det genomförs stora nedskärningar i den kommunala verksamheten?
– Den här affären är ett högriskprojekt som en kommun med knappa resurser absolut inte ska ge sig in i, sade Kaj Johansson vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde.

– Det finns alldeles för många frågetecken som behöver rätas ut. Vi anser att den ekonomiska kalkylen är mycket osäker. Det kan mycket väl hända att länsstyrelsen eller naturvårdsverket inte medger undantag från strandskyddsbestämmelserna.

– Det kanske allra allvarligaste är att affären har skötts på ett så otroligt klantigt sätt att den kommunala demokratin delvis har satts ur spel. Flera av kommunfullmäktiges ledamöter kände sig tvungna att säga ja till affären på helt andra grunder än själva tomtköpet. Ansvariga för detta är den borgerliga koalitionen med kommunstyrelsens ordförande Lotta Finstorp i spetsen.

Vänsterpartiet yrkade alltså avslag på affären, men kommunfullmäktiges majoritet beslutade att genomföra köpet.

Av 0 368
%d bloggare gillar detta: