Färgfemmans politiska kollaps

Vid fullmäktigemötet i slutet av september kollapsade den borgerliga koalition som styr Flen sedan knappt ett år.

De nedskärningar som majoriteten vill driva igenom slår ensidigt mot de allra mest utsatta i samhället. Samtidigt undviker man noga att göra något som drabbar de mer resursstarka grupperna.
Därför föreslår de nedläggning av missbruksvården, men fortsatt överkompensation till friskolorna.

Därför vill de göra 17 handikappade arbetslösa genom att lägga ned Repris. Samtidigt är de beredda att göra stora satsningar på lyxiga strandtomter.

Färgfemman har gett högerpolitiken ett tydligt ansikte här i vår kommun.

Den borgerliga koalitionen försöker också på olika sätt att dölja vad man håller på med. I fullmäktige ville man t.ex. inte diskutera de olika nedskärningsförslagen konkret, vilka konsekvenser åtgärderna får. Istället skulle fullmäktige bara ägna sig åt de ekonomiska ramarna och målen.

Flera gånger har företrädare för koalitionen gett förvaltningar i uppdrag att utarbeta förslag i olika frågor. Om förslagen möter motstånd så tar man snabbt avstånd från dem, ”men det där är ju inte vårt förslag, det är ju förvaltningens”. Det hände senast från fullmäktiges talarstol. Det är för ynkligt!

Men nu bryter alltså koalitionen samman. Det blev uppenbart för alla som var med på senaste fullmäktigemötet, när Daxdoor-affären återremitterades.

Vilka utfästelser har kommun-ledningen gjort till företaget? Har man föregripit den demokratiska behandlingen i kommunfullmäktige och lovat saker man inte kan hålla? I så fall är det kommunledningen som orsakat problemet – inte oppositionen!

Hur som helst så har vi bevittnat färgfemmans politiska kollaps.

Låt oss hoppas att det också innebär stopp för högerpolitiken i Flen.

Av 0 384
%d bloggare gillar detta: