Fler barn i barngrupperna

Det blir fler barn på Flens förskolor. Det är konsekvensen av det beslut som den borgerliga gruppen och A2000 i Barn och utbildningsnämnden idag fattad. Både socialdemokraterna och Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.
-Det är ofattbart att färgfemman på det här sättet smyger igenom en ökning av antalet barn på dagis, säger Staffan Jonsson, vänsterpartiet. Så sent som i våras backade de från sina försök att försämra för barnen. Men nu går det tydligen bra.

Enligt förvaltningens beräkningar innebär beslutet att det blir i snitt ytterligare 1-2 barn på varje avdelning jämfört med idag.

-Vi var emot större barngrupper och mindre personal redan i våras, säger Kristina Jävergren, socialdemokraterna. Vi har inte ändrat oss på den punkten.

I våras protesterade föräldrar och personal över hela kommunen mot majoritetens förslag att minska personalen på förskolorna. Efter den massiva proteststormen backade majoriteten. Men nu har man alltså genomfört ett liknande förslag – flera barn i barngrupperna. Och den här gången har man gjort det innan personal och föräldrar hunnit förstå vad som var på gång.

Flen 030828

Staffan Jonsson Kristina Jävergren
Vänsterpartiet Socialdemokraterna

Av 0 397
%d bloggare gillar detta: