Stöd kommunals kamp för högre lön

Kommunal har sagt upp löneavtalet för sina medlemmar. Det gör de rätt i. En vårdbiträde tjänar i genomsnitt 14 944 kronor i månaden, efter skatt har de 10 800 kronor kvar att leva på. Självklart måste deras löner höjas till en rimlig nivå.
Det borde vara naturligt för hela fackföreningsrörelsen att stödja Kommunalarnas kamp för högre löner. Deras medlemmar tillhör en av de grupper som sliter mest i vårt samhälle, men de får samtidigt sämst betalt.

Så länge det finns gott om pengar till både höga pensioner och löner åt såväl folkvalda ministrar som storbolagens direktörer, så länge finns det inga argument för att just vårdbiträden och undersköterskor ska hålla nere sina lönekrav.

Veikko Mäkinen, metallarbetare på Elmo, Flen
Anders Jansson, metallarbetare på Volvo, Flen
Staffan Jonsson, industriarbetare på Pax, Hälleforsnäs
Mikael Fredriksson, metallarbetare på Elmo, Flen

Av 0 501
%d bloggare gillar detta: