Köttpropaganda på skolorna?

Andelen unga som överger köttet för vegetarisk eller vegankost bara ökar. Det har fått köttbranschen att mobilisera sig. Därför inleder nu svensk köttindustri en kampanj riktad till unga, som säger att kött behövs i maten. Kampanjen kommer att drivas bl a med videofilmer och cd-romspel till skolorna.
Självklart är det viktigt att våra barn och ungdomar äter näringsriktig mat. Men det är fullt möjligt att äta närningsriktigt även om man minskar på köttet, eller till och med utesluter det helt ur kosten. Sett ur ett globalt perspektiv bör vi i Sverige dessutom äta mindre, inte mer kött. Detta för att maten ska räcka till alla på vår jord.

Våra barn och ungdomar behöver information om hur man äter näringsriktig mat, oavsett om man väljer att utesluta köttet ur sin kost eller inte. Den informationen ges idag av i skolans undervisning, fr a av hemkunskapslärarna.

Tycker du att det är rimligt att köttindustrin, som har ett eget ekonomiskt intresse i frågan, tillåts propagera för ökat köttätande i våra skolor?

På vilket sätt kommer du att agera i frågan?

Flen 020202
Lillemor Johanson
vänsterpartiet

Av 0 356
%d bloggare gillar detta: